Приветствую Вас Гость!
Среда, 17.04.2024, 00:52
Главная | Регистрация | Вход | RSS Яндекс.Метрика

Меню сайта

Категории раздела

Статистика


Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Форма входа

Радужная 59

Поиск

Календарь

«  Апрель 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30

Архив записей

Tweet
Главная » 2018 » Апрель » 11 » Проект ПРАВИЛ ПРОЖИВАННЯ в багатоквартирному будинку № 59 по вулиці Райдужна в місті Києві
08:46
Проект ПРАВИЛ ПРОЖИВАННЯ в багатоквартирному будинку № 59 по вулиці Райдужна в місті Києві

Проект ПРАВИЛ ПРОЖИВАННЯ в багатоквартирному будинку № 59 по вулиці Райдужна в місті Києві

 

  1. ЗАГАЛЬНІ ПОЛОЖЕННЯ
    1. Правила проживання в багатоквартирному будинку № 59 по вулиці Райдужна в місті Києві та його прибудинкової території (далі – Правила) регламентують порядок проживання та користування спільним майном багатоквартирного будинку № 59 по вулиці Райдужна в місті Києві та його прибудинкової території (далі – Будинок) та встановлюють порядок користування спільним майном співвласників Будинку.
    2. Правила розроблені відповідно до чинного законодавства України, Статуту ОСББ «Райдужна 59», розповсюджуються і є обов’язковими для співвласниками Будинку, членів їх сімей, гостей, співробітників обслуговуючих організації, осіб які надають послуги та інших осіб, що знаходяться в Будинку.
    3. В цих Правилах терміни та поняття вживаються у значенні наведеному в Цивільному кодексі України, Законі України «Про об'єднання співвласників багатоквартирного будинку», Законі України «Про особливості здійснення права власності у багатоквартирному будинку», в інших законах та нормативно-правових актах України.
    4. Житлові приміщення в будинку використовуються виключно для проживання або здійснення господарської, підприємницької та іншої не забороненої законом діяльності, якщо така діяльність не суперечить встановленим нормам використання приміщень у жилих будинках та не завдає шкоди інтересам власників (користувачів) і навколишньому середовищу.
    5. Співвласники багатоквартирного будинку повинні своєчасно сплачувати внески на утримання Будинку та інші встановлені Загальними зборами ОСББ «Райдужна 59» платежі.
    6. Правила базуються на взаємній повазі і необхідні для підтримання належного технічного, протипожежного, екологічного та санітарно — гігієнічного стану спільного майна співвласників Будинку.
    7. Правила є обов’язковими для усіх осіб, зазначених у пункті 1.2. цих Правил.
    8. Співвласники зобов’язані надавати правлінню ОСББ «Райдужна 59» свої актуальні контактні номери телефонів. В разі якщо співвласник не проживає в квартирі, такий співвласник зобов’язаний протягом трьох днів з дня початку проживання особи (осіб), повідомити правлінню ОСББ «Райдужна 59» прізвище, ім’я, по батькові особи (осіб), яка (які) проживають в належній йому квартирі (частині квартири) та актуальні контактні номери телефонів цих осіб.
  2. Користування спільним майном
    1. Спільним майном співвласників будинку є приміщення загального користування (сходові клітини, вестибюлі, позаквартирні коридори, шахти і машинні відділення ліфтів, ліфтові кабіни, вентиляційні камери та інші технічні приміщення, електрощитові), у тому числі допоміжні (підвали, горища, колясочні і т.ін.), несучі, огороджувальні та несуче-огороджувальні конструкції будинку, механічне, електричне, сантехнічне та інше обладнання всередині або за межами будинку, яке обслуговує більше одного житлового або нежитлового приміщення, а також будівлі і споруди, які призначені для задоволення потреб усіх співвласників багатоквартирного будинку та розташовані на прибудинковій території, а також права на земельну ділянку, на якій розташований багатоквартирний будинок та його прибудинкова територія, у разі державної реєстрації таких прав, елементи благоустрою.
    2. Особи зазначені в п. 1.2. цих Правил зобов'язані забезпечувати збереження житлових і нежитлових приміщень, бережно ставитися до спільного майна співвласників Будинку, дотримуватися правил користування житловими та нежитловими приміщеннями, правила пожежної безпеки, правила користування санітарно-технічним та іншим обладнанням.
    3. Спільне майно співвласників Будинку може бути використано лише в цілях, передбачених чинним законодавством України.
    4. У місцях загального користування та на прибудинковій території Будинку, без відповідного погодження Загальних зборів чи правління ОСББ «Райдужна 59» не дозволяється вести будь-яку виробничу, комерційну, підприємницьку, рекламну, іншу професійну діяльність з метою отримання прибутку або з некомерційними цілями, роздрібну торгівлю, встановлювати торгівельні автомати, вести політичну або релігійну агітацію і пропаганду. Зокрема, забороняється залишати які-небудь інформаційні повідомлення на стінах, дверях, стелях, сходинках сходів будівлі, на будь-яких інших поверхнях місць загального користування Будинку (у тому числі, вивішувати оголошення, листівки, стінгазети та ін.).
    5. Житлові приміщення в житловому будинку використовуються виключно для проживання або здійснення господарської, підприємницької та іншої не забороненої законом діяльності, якщо така діяльність не суперечить встановленим нормам використання приміщень у жилих будинках та не завдає шкоди інтересам власників (користувачів) і навколишньому середовищу.
    6. Співвласники не мають права змінювати призначення житлового або нежитлового приміщення, що належить їм на праві власності, інакше, як відповідно до чинного законодавства України.
    7. Заборонено вносити конструктивні зміни до мереж опалення, водопостачання, водовідведення та електричних мереж, якщо вони призведуть до неналежної роботи такої мережі. Вносити конструктивні зміни до цих мереж може можливо тільки після узгодження з правлінням ОСББ «Райдужна 59» та отримання письмової згоди від правління ОСББ «Райдужна 59».
    8. Заборонено обмеження доступу до сходових клітин, вестибюлів, позаквартирних коридорів, кладовок, колясочних.
    9. Доступ до кладовок (колясочних) які знаходяться на поверсі Будинку повинен бути забезпечений усім особам які проживають в квартирах на цьому поверсі.
    10. Забороняється псувати спільне майно співвласників Будинку.
    11. Заборонено справляння природніх потреб (відходів своєї життєдіяльності) в місцях загального користування та в безпосередній близькості до Будинку.
    12. Побутове сміття і харчові відходи повинні утилізуватися в спеціально відведених для цього місцях (сміттєвих баків) і в спеціальній упаковці (сміттєвий мішок).
    13. Будівельне, інше негабаритне сміття та відходи, старі меблі вивозиться особами зазначеними в п. 1.2. цих Правил самостійно за власний рахунок або по домовленістю з правлінням ОСББ «Райдужна 59».
    14. Заборонено захаращувати меблями, устаткуванням та іншими предметами сходові клітини, площадки на них та кладовки.
    15. Заборонено скидання твердих побутових відходів (в тому числі дрібного сміття, будівельного сміття, підгузків, недопалків, сірників, ганчірок, наповнювачів туалету для тварин і т.ін.) і злив залишків будівельних розчинів та інших рідин (фарб, кислот, лугів, бензину, солярки, масел і т. ін.) в сантехнічне та каналізаційне обладнання квартир та місць загального користування.
    16. Забороняється викидання сміття, чистка килимів, білизни і т.ін. з вікон, балконів, лоджій, сходових клітин, інших місць загального користування окрім спеціально відведених правлінням ОСББ «Райдужна 59».
    17. Забороняється використовувати горища, технічні поверхи, вентиляційні камери та інші технічні приміщення для організації виробничих ділянок, майстерень, а також зберігання продукції, устаткування, меблів та інших предметів.
    18. Забороняється розміщувати на площадках сходових клітин кладовки, комори, кіоски, ларьки і т.ін.
    19. Забороняється, крім квартир та спеціально відведених правлінням ОСББ «Райдужна 59» для цього місць, куріння в Будинку тютюнових виробів, а також електронних сигарет і кальянів.
    20. Забороняється захаращувати балкони і лоджії речами, обладнанням і т.п., особливо з фасадної сторони домоволодіння.
    21. Розведення квітів та інших рослин здійснюється тільки всередині квартири, балкону або лоджії. Поливання рослин повинно здійснюватись без шкоди для тих хто проживає поверхами нижче.
    22. Сушка білизни здійснюється тільки всередині балкона або лоджії.
    23. Приватні оголошення можуть розміщуватися тільки на спеціально відведеному для цього місці. Зміст оголошення повинен відповідати нормам етики, моралі та чинного законодавства.
    24. Забороняється проводити прибирання приміщень і прання одягу із застосуванням бензину, гасу та інших легкозаймистих рідин і горючих рідин.
    25. Забороняється зберігання в приміщеннях житлового будинку вибухових, токсичних та інших небезпечних речовин і предметів.
    26. Забороняється миття та ремонт транспортних засобів перед Будинком.
    27. Ремонтні роботи (інші витрати) з усунення будь-якого пошкодження, виходу з ладу обладнання в місцях загального користування, що виникли внаслідок порушення цих Правил, проводяться за рахунок особи, з вини якого сталося це пошкодження.
    28. Витрати пов’язані з відновленням прав співвласників (мешканців квартир) порушення яких виникло в зв’язку з діями та/чи бездіяльністю особи несе така особи.
    29. Будь-яка перебудова та перепланування квартири (приміщення) допускається лише з дотриманням вимог законодавства України.
    30. Особи вказані в п. 1.2. цих Правил не мають права змінювати замки на вхідних дверях під'їздів та інших місцях загального користування, встановлювати додаткові двері, решітки без повідомлення та узгодження з правлінням ОСББ «Райдужна 59».
    31. У випадку виявлення особами зазначеними в п. 1.2. цих Правил несправностей в роботі ліфтового, сантехнічного, електротехнічного, газового та іншого обладнання необхідно не зволікаючи інформувати про це відповідну аварійну службу.
    32. Особи вказані в п. 1.2. цих Правил зобов’язані надавати доступ уповноваженому представнику ОСББ «Райдужна 59» доступ до мереж опалення, водопостачання, водовідведення та електричних мереж в квартирі; доступ до електрощитових, до лічильників обліку електричної енергії, холодного та гарячого водопостачання і газу:
      1. для ліквідації аварій - цілодобово;
      2. в інших випадках з понеділка по п’ятницю (крім вихідних та святкових днів) – з 09 год. 00 хв. до 20 год. 00 хв. В суботу – з 11 год. 00 хв. до 18 год. 00 хв.
    33. Прибирання коридору перед квартирами здійснюється співвласниками квартир.
    34. Заборонено на території будинку копання погребів, заглиблених камер тощо.
  3. ДОТРИМАННЯ ГРОМАДСЬКОГО ПОРЯДКУ В будинку, ПРОВЕДЕННЯ РЕМОНТНО – БУДІВЕЛЬНИХ ТА ІНШИХ РОБІТ
    1. Особи вказані в п. 1.2. цих Правил не мають права допускати вчинення будь-яких дій, що порушують права інших осіб, що перебувають у будинку, в тому числі право на приватне життя, працю, спокій і відпочинок.
    2. Проведення в квартирі та/чи приміщеннях і в Будинку в цілому ремонтних, будівельних та інших робіт, що є джерелом підвищеного шуму (вище встановлених норм) (наприклад, з використанням перфораторів, відбійників, дрилі, молотків і т.ін.), допускається тільки в робочі дні з 08:00 до 21:00 години. Проведення будь-яких робіт, пов’язаних з будівельним шумом, пізніше 21:00 годин, а також у суботні, недільні та святкові дні без погодження із правління ОСББ «Райдужна 59» категорично заборонено.
    3. В період між 22:00 і 8:00 годин в Будинку заборонено користуватися звуковідтворювальною апаратурою та іншими джерелами побутового шуму, гучний спів, свист, крики, а також інші дії, що порушують спокій мешканців і тишу в нічний час.
    4. В Будинку забороняється використання різного роду феєрверків, салютів та інших піротехнічних засобів.
    5. Не допускається без повідомлення правління ОСББ «Райдужна 59» проведення в приміщеннях і в Будинку в цілому робіт, пов’язаних з виділенням різкого чи/або інтенсивного запаху (лакофарбові матеріали, смоли і т.д.) у разі, якщо приміщення не провітрюються або проведення таких робіт неможливо без порушення правил технічної безпеки. Проведення будь-яких робіт, пов’язаних з підвищеним джерелом запаху, раніше 08:00 години і пізніше 21:00 години в робочі дні, а також у суботні, недільні та святкові дні без погодження з правлінням ОСББ «Райдужна 59» заборонено.
    6. Будь-яке переобладнання чи перепланування квартир та/чи приміщень допускається з дотриманням державних будівельних норм та вимог чинного законодавства України з обов’язковим повідомленням про це правління ОСББ «Райдужна 59».
    7. Утеплення фасадної частини будинку виконується згідно державних будівельних норм і обов’язково узгоджується із правлінням ОСББ «Райдужна 59».
    8. Забороняється залишати в місцях загального користування будівельне та інше сміття.
    9. Не допускається виконання робіт або вчинення інших дій, що призводять до псування спільного майна співвласників Будинку.
  4. ПРАВИЛА УТРИМАННЯ ДОМАШНІХ ТВАРИН
    1. В Будинку діють норми утримання домашніх тварин встановлені чинним законодавством та за умови дотримання санітарно-гігієнічних правил та правил утримання тварин.
    2. Не дозволяється вигулювати тварин без поводків на прибудинковій території. На всій прибудинковій території тварин слід тримати на руках або на повідку, довжина якого повинна забезпечувати впевнений контроль над ними.
    3. Вигул тварин на газонах розташованих на прибудинковій території заборонений. Вигул тварин здійснюється згідно з правила утримання домашніх собак та котів (тварин) які діють в м. Києві.
    4. Заборонено дозволяти залишати тваринам в місцях загального користування відходів своєї життєдіяльності. В разі якщо тварина залишила відходи своєї життєдіяльності в місцях загального користування власник чи інша особа яка супроводжує тварину повинна невідкладно прибрати відходи життєдіяльності тварини.
  5. ВІДПОВІДАЛЬНІСТЬ
    1. При недотриманні (порушенні) цих Правил, особи зазначені в п. 1.2. цих Правил, несуть матеріальну відповідальність (санкції).
    2. Порушення п. 2.2. – п. 2.4., п. 4.2. – п. 4.4. цих Правил:
      1. для співвласників квартир та нежитлових приміщень у Будинку тягне збільшення внеску на утримання Будинку в розмірі 0,2 мінімальної заробітної плати встановленої на момент такого порушення;
      2. для інших осіб зазначених в п. 1.2. цих Правил – штраф в розмірі 0,2 мінімальної заробітної плати встановленої на момент такого порушення.
    3. Порушення п. 2.5. – п. 2.7., п. 2.34. цих Правил:
      1. для співвласників квартир та нежитлових приміщень у Будинку тягне збільшення внеску на утримання Будинку в розмірі двох мінімальних заробітних плат встановлених на момент такого порушення;
      2. для інших осіб зазначених в п. 1.2. цих Правил – штраф в розмірі двох мінімальних заробітних плат встановленої на момент такого порушення.
    4. Порушення п. 2.8., п. 2.9., п. 2.32. цих Правил:
      1. для співвласників квартир та нежитлових приміщень у Будинку тягне збільшення внеску на утримання Будинку в розмірі мінімальної заробітної плати встановленої на момент такого порушення;
      2. для інших осіб зазначених в п. 1.2. цих Правил – штраф в розмірі мінімальної заробітної плати встановленої на момент такого порушення.
    5. Порушення п. 1.8., п. 2.10., п. 217., п. 2.18., п. 3.2. – 3.9. цих Правил:
      1. для співвласників квартир та нежитлових приміщень у Будинку тягне збільшення внеску на утримання Будинку в розмірі 0,3 мінімальної заробітної плати встановленої на момент такого порушення;
      2. для інших осіб зазначених в п. 1.2. цих Правил – штраф в розмірі 0,3 мінімальної заробітної плати встановленої на момент такого порушення.
    6. Порушення п. 2.11. – п 2.16, п. 2.19. – п. 2.26 цих Правил:
      1. для співвласників квартир та нежитлових приміщень у Будинку тягне збільшення внеску на утримання Будинку в розмірі 0,15 мінімальної заробітної плати встановленої на момент такого порушення;
      2. для інших осіб зазначених в п. 1.2. цих Правил – штраф в розмірі 0,15 мінімальної заробітної плати встановленої на момент такого порушення.
      3. Отримані в результаті санкцій грошові кошти можуть витрачатися виключно на утримання, реконструкцію, реставрацію, проведення поточного і капітального ремонтів, технічного переоснащення Будинку.
  6. ПОРЯДОК ПРИТЯГНЕННЯ ДО ВІДПОВІДАЛЬНОСТІ
    1. Розгляд справ про порушення цих Правил проводиться правлінням ОСББ «Райдужна 59».
    2. Розгляд справ проводиться на підставі письмової заяви особи (осіб) зазначених в п. 1.2. цих Правил, яка може бути подана в паперовій та/чи електронній формі.
    3. Доказами при розгляді справи є будь-які фактичні дані, на основі яких встановлюється наявність чи відсутність порушення цих Правил, винність особи в його порушенні та інші обставини, що мають значення для правильного вирішення справи. Ці дані встановлюються поясненнями особи відносно якої розглядається справа, поясненнями особи яка подала заяву про порушення цих Правил, поясненнями свідків, показаннями технічних приладів та технічних засобів, що мають функції фото- і кінозйомки, відеозапису, а також іншими документами.
    4. Правління ОСББ «Райдужна 59» не пізніше ніж за три дні до розгляду справи повідомляє про її розгляд особу відносно якої розглядається справа та особу яка подала заяву про порушення цих Правил.
    5. За результатами розгляду справи встановлюється або спростовується факт порушення цих Правил та накладаються, або нє накладаються, санкції встановлені розділом V цих Правил.
    6. Рішення правління ОСББ «Райдужна 59» оформлюється протоколом.
    7. У випадку невиконання рішення правління ОСББ «Райдужна 59» в частині сплати штрафу протягом одного місяця з дня прийняття такого рішення матеріальну відповідальність в розмірі такого штрафу несе співвласник, що надав квартиру обо нежитлове приміщення в оренду чи в користування.
    8. Рішення правління ОСББ «Райдужна 59» може бути оскаржене особою відносно якої розглядалась справа та особою яка подала заяву про порушення цих Правил на загальних зборах ОСББ «Райдужна 59» або в судовому порядку.

 

 

Голова правління В.П. Кекух

Категория: новость | Просмотров: 404 | Добавил: GolovaOSBB | Рейтинг: 5.0/1
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Tweet