Приветствую Вас Гость!
Воскресенье, 05.05.2024, 08:41
Главная | Регистрация | Вход | RSS Яндекс.Метрика

Меню сайта

Категории раздела

Статистика


Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Форма входа

Радужная 59

Поиск

Календарь

«  Январь 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Архив записей

Tweet
Главная » 2014 » Январь » 1 » Гіперід і карго-культи, або ж Комунальне рабство
21:09
Гіперід і карго-культи, або ж Комунальне рабство
Гіперід і карго-культи, або ж Комунальне рабство

Гіперід — це діяч з Афін, IV сторіччя до нашої ери, сучасник Демосфена. У 338 році до нашої ери вони з Демосфеном вирішили виступити проти політики Філіппа Македонського. Афіни та Фіви розв’язали війну проти Македонського, і це була погана ідея, тому що у Філіппа був син - Олександр Великий, і битва при Херонеї була програна. Олександр продовжив завоювання світу, а Гіперида було притягнуто до суду за зраду.

Ось що він сказав на суді: "Немає нічого прекраснішого за перемогу, але якщо ти не здатен перемогти - відстоюй праве діло, і ім’я твоє пам’ятатимуть у віках. Згадайте спартанців - на їхньому рахунку були великі перемоги, але пам’ять про них мертва, тому що в корені цих перемог - корисливість. Єдина битва спартанців, яку пам’ятають всі - це битва під Фермопілами. Тоді вони загинули всі, але загинули за свободу Греції".

Ця промова так вразила Афінський суд, що Гіперіда було звільнено. Він прожив ще 10 років, а потім його було спіймано македонським угрупуванням. Вони вирізали йому язика, аби посміятись з його красномовства, а що вони зробили з його тілом - взагалі ніхто не знає.

Цю вісточку із зали афінського суду було знайдено зовсім нещодавно під нашаруваннями пізніших написів на старовинному пергаменті.

Я дізналася про цю стародавню судову промову відразу після того, як отримала звістку про те, що комунальна мафія таки знайшла спосіб угробити нещасну Україну якісно та з гарантією — через Верховний Суд України, який оприлюднив свою правову позицію по справі № 6-110 цс 12 щодо зобов’язання споживача укласти договір про надання послуг з утримання будинку та прибудинкової території:

"При розгляді цієї справи Верховний Суд України зробив правовий висновок, який полягає в наступному.

Відповідно до змісту статті 627 ЦК України свобода договорів не є безмежною і у випадках, передбачених актами цивільного законодавства, особа зобов’язана укласти відповідний договір. Такий випадок, зокрема, передбачено пунктом 1 частини третьої статті 20 Закону України "Про житлово-комунальні послуги", відповідно до якого споживач зобов’язаний укласти договір на надання житлово-комунальних послуг, підготовлений виконавцем на основі типового договору.

Встановивши, що виконавцем такі послуги надаються, а споживач їх отримує, однак ухиляється від укладення договору на надання житлово-комунальних послуг, який підготовлений виконавцем відповідно до типового договору, суд за позовом виконавця ухвалює рішення про визнання зазначеного договору укладеним”.

Глибина падіння в безодню продажності, абсурду та бєзпрєдєлу суддів, які підписалися під цим маразмом, який легітимізує віддання фактично всього міського населення України в рабство комунальній мафії — зрозуміла лише незначній частині населення, зокрема юристам. Особисто ж для мене це - "обратка”, яка прилетіла мені від комунальних мафіозі за виграну мною в Апеляційному господарському суді міста Києва та Вищому Господарському суді України справу № 2/297, згідно яких ЖЕК, який не має консенсусного, тобто одноголосного рішення співвласників будинку про те, що саме цей ЖЕК має обслуговувати будинок - вважається таким, що обслуговує будинок без належних правових підстав.

Роз’яснюю на пальцях для тих, хто не зрозумів суть питання: ЖЕКи майже в 100% випадків ВЗАГАЛІ не мають ніякого права обслуговувати будинки, тому що будинки є співвласністю власників квартир та інших приміщень в них, а отже, щодо цієї співвласності може були прийняте виключно колективне рішення, причому — всіма співвласниками одноголосно. Це є правовою позицією Вищого Господарського Суду України, яка повністю відповідає нормам діючого законодавства. А Верховний Суд України при цьому вважає, що ЖЕКи, які є не більше, ніж рейдерами, що примудрилися захопити у рабство якийсь будинок по факту та роблять вигляд, що нібито надають в ньому якісь послуги — мають право ПРИМУШУВАТИ співвласників будинку укладати з ними, рейдерами — договори на обслуговування.

Я не здивуюсь, якщо своїм наступним рішенням Верховний Суд України зобов’яже жінок, яких спіймали на вулиці та зґвалтували — укладати з ґвалтівниками шлюби та підписувати шлюбні контракти на умовах ґвалтівника. А чом би і ні? Поваділісь, панімаєш, баби самі собі мужиків обирати, а на ґвалтівників заяви подавати! Нєпорядочєк!

...Коли комунальна мафія намагалася провернути аналогічний гешефт по закріпаченню міського населення України шляхом прийняття людоїдського Житлового Кодексу - я оголосила шеститижневе голодування та переконала багатьох журналістів здійняти бучу в пресі, а громадських активістів — провести гучну акцію протесту перед будівлею профільного комітету ВР. Як не дивно, ЖК вдалося поховати.

Що буде тепер — я не знаю. Я не знаю, чи є виправданим ризик звернення до Конституційного Суду України, адже комунальна мафія цілком може скинутись та мотивувати суддів, рішення яких вже точно буде остаточним...

...Прєвєд Гіперіду — він вчасно втішив мене крізь сторіччя, дав мені сили сприйняти цей удар та надихнув на подальшу боротьбу.

...А тепер перемкнемося на політику, яка пов’язана з вищеописаною правовою драмою трохи менше, ніж повністю, хоча для абсолютної більшості українців це, на жаль, абсолютно не очевидно.

Знову-таки спробую пояснити на пальцях.

Наша представницька демократія насправді є карґо-культом:

...Класичні культи "карґо” були поширені під час Другої світової війни і після неї. Під час Тихоокеанської кампанії проти Японської імперії зроблені промисловим чином одяг, консерви, намети, зброя та інші корисні речі у величезних кількостях "падали з неба” з метою забезпечення армії, і дещо з цього багатства навіть перепадало папуасам. Після війни повітряні бази були покинуті, а вантаж («карго») більше не прибував.

Щоб отримати карґо, остров'яни імітували дії вояків. Вони робили навушники з дерева і прикладали їх до вух, перебуваючи в побудованих з дерева контрольно-диспетчерських вежах; зображували сигнали посадки, перебуваючи на збудованій з дерева злітно-посадковій смузі; запалювали факели для освітлення цих смуг і маяків; будували з дерева літаки у натуральний розмір та злітно-посадкові смуги для них. Прихильники культу вірили, що іноземці мали особливий зв'язок зі своїми предками, які були єдиними істотами, хто міг, на думку папуасів, виробляти такі багатства. Коли папуаси дізналися правду про літаки та тушонку, культ скінчився.    Автор: Тетяна Монтян

Категория: новость | Просмотров: 420 | Добавил: estet | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Tweet